пʼятницю, 14 жовтня 2016 р.

Рідна земле моя, ти козацькою славою щедра


       Сьогодні, 14 жовтня, відзначається день Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, День захисника України та річниця створення УПА. Ці свята історично та тематично пов’язані між собою.
      Свято Покрови Пресвятої Богородиці, яка з давніх- давен є покровителькою українського козацтва і усіх збройних формувань в Україні відзначається як день українського козацтва. Саме в цей день козаки проводили свої ради, на яких обирали нового гетьмана або кошового отамана. Також цього дня офіційно було створено Українську Повстанську Армію, тому 14 жовтня святкується ще як день УПА, військово-політичної формації українського визвольного руху і лише два роки тому в результаті збройної агресії Росії в Україні з’явилося ще одне свято -День захисника України на вшанування героїв сьогодення, які боронять кордони держави і дають гідну відсіч агресору.

        І на оновленій землі
        Врага не буде, супостата,
        А буде син, і буде мати,
        І будуть люди на землі.
  Так писав великий Пророк – Тарас Шевченко. Як хочеться , аби цей час настав якнайшвидше, щоб був мир, щоб гордо майорів український стяг над вільною, щасливою, заможною і таки своєю землею. За це боролись наші предки, за це стоять їхні нащадки. Побажаймо нашим мужнім чоловікам, нашим односельчанам, хто на фронті і хто розпочав нове життя вже після війни, хто щоденною працею кує нашу велику Перемогу – мужності, терпіння, сили, невичерпної енергії та козацького здоров’я, щастя та любові.
       Зі святом! Хай Покров Пресвятої Богородиці завжди буде над Україною!
 Добра та Божої ласки.

Немає коментарів:

Дописати коментар