середу, 22 лютого 2017 р.

Небесна сотня у вирій полетіла


   Україна вшановує 3-тю річницю подвигу загиблих героїв Небесної сотні під час Революції Гідності.
     Їх назвали Небесною сотнею – патріотів, які загинули в Києві на Майдані. Семеро з них народилися  на Тернопільщині. Гинули за честь, за волю, віддали життя за кращу долю рідного краю, за право бути Українцем. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності ставши Ангелами – охоронцями на небі.
     В Личковецькій середній школі пройшов урок правди -пам’яті, присвячений тим, хто захищав і захищає свободу і незалежність України. Вчитель історії Л.Б.Вітко  повела розмову про події, які сталися лютневими днями на Майдані Незалежності. Майдан став символом боротьби, символом утвердження прагнень до європейських цінностей у споконвічно європейській державі. І за цю боротьбу , за нашу з вами свободу та оновлення країни заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі сини та дочки. Усі загиблі з Небесної сотні посмертно отримали звання Героя України.
Хвилиною мовчання вшанували всіх тих, хто загинув захищаючи свободу і суверенітет України. Присутні запалили лампадки та разом прочитали молитву за Україну. Переглянули відеоролики «Свічка пам’яті», «Юні Ангели».







 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
На вшанування пам’яті Героїв Небесної сотні в Личковецькій сільській бібліотеці створена виставка-інсталяція «Небесна сотня у вирій полетіла», прозвучала майданна поезія, переглянули відео матеріал «Любомир Гузар: Небесна Сотня на сторожі Гідності»
 
 
 
 

 

Дякуємо Вам, Герої України! Ви назавжди залишитесь в наших серцях…

         Слава Україні!   Героям слава!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар