понеділок, 29 січня 2018 р.

Цікава мандрівка




28 січня
разом з учнями 7-го класу (кл. керівник А.П.Храплива) і М.М.Бориско здійснили захоплюючу екскурсію до Тернополя. Відвідали  церкву святого апостола Петра. У храмі з 2005 року встановлюється Різдвяна шопка, яка нині вважається найбільшою в Україні. Вона щороку вдосконалюється. У центрі композиції вертепу — пресвята родина і маленький Ісус. Тут біжать струмочки, їздить поїзд, брат-францисканець б'є у дзвін. Є штучна водойма, де плавають живі карасі і вольєр з кроликами.
  
Тернопіль – місто багатих славних культурних традицій. З його іменем пов’язані важливі сторінки життя і творчості видатних українських письменників Івана Франка та Василя Стефаника, перші кроки артистичної діяльності Соломії Крушельницької, Катерини Рубчакової, Йосипа Стадника, Василя Юрчака. Тут ще наприкінці XIX на початку XX століть виступали корифеї української сцени Марко Кропивницький, Микола Садовський, Марія Заньковецька. Завітали і ми до Тернопільського  академічного обласного українського драматичного театру  ім. Т. Г. Шевченка, де переглянули казку «Чари прадавнього лісу» за мотивами казки Б. Лепкого «Дванадцять місяців».


Після такої цікавої, пізнавальної екскурсії щасливі і трішки втомлені поверталися додому, а казку  Б.Лепкого вирішили ще раз перечитати для порівняння з побаченим на сцені, адже гра артистів була просто чудова.
Вдячні організаторам поїздки.

Немає коментарів:

Дописати коментар