неділю, 13 травня 2018 р.

Благословенна будь, матусенько моя...


     Другу неділю травня Україна святкує День матері. Вшановуємо найдорожчу для кожного людину – жінку, яка дала нам життя. Квітами чи просто добрим словом дякуємо за недоспані ночі, материнську молитву й турботу.
Звідки саме День матері прийшов у наш календар?
      Вперше День матері  відзначили в Америці. І заслуга у цьому Анни Джарвіс, яка домагалася гідного вшанування материнства. 1914 році офіційно оголосили другу неділю травня національним Днем матері. Свято підтримали українки Канади та США, і коли був заснований Союз українок, почали відзначати його у Галичині. Тоді свято підхопила вся Західна Україна, святкували щорічно, аж до 1939 року. Національне затишшя зберігалося аж до проголошення незалежності України. І 1999 –го проголошено державним святом. День матері шанований нашими предками, бо від матері – і слово, і пісня, і молитва. «Мати» і «Боже» - ті слова, що людина говорить найперше у хвилину радості чи горя.
І взагалі, травень – це місяць Пречистої Діви Марії.
      Мамо, ненько, матусю! Хай збудеться все, про що ти мрієш, хай стежка твоя проляже в трояндах, яку ти в житті і нам прокладаєш! В цей урочистий травневий день  ми, твої діти, просимо ще й вибачення за всі наші провини. 
 Цікавий майстер – клас провела користувач бібліотеки Наталя Ласюта. Разом з бажаючими виготовляли квіти для матерів.




Ми усі вітаємо зі святом Вас, милі, ніжні матері.  Живіть довго і щасливо!

Немає коментарів:

Дописати коментар