пʼятницю, 27 листопада 2020 р.

Схилився ангел у скорботі...









Четверта субота листопада – день, що об’єднує українців через спільне минуле – День пам’яті жертв Голодомору. Цьогоріч Україна та світ вшановують невинно вбитих голодом українців 28 листопада.

О 16:00 - загальнонаціональна хвилина мовчання, під час якої мільйони українці запалюватимуть свічки в пам'ять про убитих геноцидом українців  у вікнах своїх будинків або біля меморіалів пам’яті жертв Голодомору-геноциду по всій Україні та за кордоном. Це всеохоплююча акція «Свічка у вікні», яку 2003 року ініціював дослідник Голодомору Джеймс Мейс.

Запали свічку пам’яті, молячись за тих, хто помер страшною голодною смертю у час великого  злочину проти селянства – штучного Голодомору тридцятих років. Це наш біль, наша історія, яка впродовж років замовчувалася, але завжди жила у людській пам’яті незагоєною раною, ятрила серце і душу.

До 87-их роковин Голодомору в Україні в Личковецькій сільській бібліотеці  про трагічну сторінку Голодоморів Вас ознайомить книжкова виставка - пам’ять "Схилився ангел у скорботі...". Український інститут національної пам'яті розпочав інформаційну кампанію "Збережи пам'ять. Збережи правду".



Немає коментарів:

Дописати коментар