суботу, 25 липня 2015 р.

Мандруймо Тернопіллям


Переглядаючи газету «Свобода» натрапила на статті  Михайла Лисевича  «Мандруймо Тернопіллям» і користувачам бібліотеки запропонувала: мандруймо разом + ресурси Інтернет.  Тож ми разом з свободівцями щотижня мандруємо вражаючими куточками нашого рідного краю.
             Тернопілля – край із багатовіковою історією. Тут зосереджена третина старовинних українських замків, найдовша карстова печера Європи, унікальний Дністровський  каньйон, численні  водоспади…
Тернопільщина – один з осередків духовних святинь нашої держави. Окраса Тернопілля – дерев’яні церкви. Отож, не дивно, що саме на благословенному Тернопіллі являлися людям чудотворні ікони Матері Божої. Найвідоміші з них – Зарваницька, Почаївська, Теребовлянська, Тернопільська. Отож варто познайомитися з чарівним краєм, який не перестає дивувати навіть тих, хто тут народився і живе.

 
І, вертаючись з мандрів, не забудьте зазирнути до природного заповідника «Медобори», який відвідала наша бібліотечна родина Гусятинщини перебуваючи на семінарі в с. Гримайлів (див. блог  Гусятинська  ЦБС). Цікаву екскурсію провела головний  фахівець з екологічної освіти природничого заповідника  О.Мурська, природничі статті якої ви зможете прочитати в «районці» переглянувши газетно – книжкову викладку літератури «Заповідними стежками «Медоборів».

 
 
 

7 липня, в день  працівника природо-заповідної справи, в бібліотеці  проведено  екохвилинку  «Моя земля в чарівних Медоборах».

 
 

Щасливої цікавої та пізнавальної мандрівки.

Немає коментарів:

Дописати коментар