неділю, 24 квітня 2016 р.

як до живих джерел глибоких,ми припадаємо до книг...


        Від Міжнародного дня дитячої книги  (2 квітня) до Всесвітнього дня книги (23 квітня) бібліотека наповнена дитячими голосами, виставками для дітей, переглядами нових надходжень, іграми, казковими загадками, літературними вікторинами. Це місяць квітневого дитячого читання, адже наукою доведено: діти, які читають на дозвіллі, мають більший словниковий запас, сильніші в орфографії, математиці, фізиці, інших точних науках. До того ж читання має ще одну корисну властивість – доведено, що воно знижує рівень стресу на 68%. У нашому неспокійному світі діти теж піддаються стресам. І читання  – дуже гарна  терапія. Читати - це цікаво! Змалечку привчена до книжки дитина розуміє, що читання – це насолода.
      В бібліотеку завітали учні 1-го класу ( класний керівник Сталена Л.М.). Чесно кажучи, я переживала чи не надто складні завдання підготувала, але мої маленькі читачі відгадали усі загадки, назвали усіх казкових героїв (використали відео проект «З любов’ю до дітей») і з цікавістю переглянули виставку дитячої літератури «Книжечка новенька – для дітей». Звучали пісні « Казки мої улюблені», «Вийди, вийди сонечко»  у виконанні другокласниць і моїх помічниць – Олесі Оліяр, Інни Андреїв, Алінки Ільчишин.
   




 
Читайте, хай не буде жодного дня, коли ви б не прочитали хоч однієї сторінки з нової книги. Перед книгою віками в шанобі схиляло голову людство, вважало її своєю святинею.
         І прочитайте 10 заповідей спокою від Івана Павла II ,в яких п'ята заповідь гласить:
    «Саме сьогодні відведу кілька хвилин свого часу для читання. Як їжа потрібна тілу, так добра книжка потрібна для духовного життя».
      Користувачі бібліотеки уважно стежать за подіями у літературній столиці м. Київа,адже тут проходить один із найвідоміших книжкових фестивалів " Книжковий Арсенал -2016"( з 20.04 по 24.04).

Немає коментарів:

Дописати коментар