вівторок, 31 січня 2017 р.

Згадаймо юність, що горіла в Крутах


Під Крутами бій, під Крутами кров…
  Про давню трагедію згадую знов.
Під Крутами смерть, під Крутами плач…
І кулю у серце націлив палач.
Під Крутами юність, під Крутами сум.
Над життям юнацьким надруга і глум.
Під Крутами розум і нації цвіт.
А хто за цей злочин дасть нам отвіт?...





       99 років тому на залізничній станції Крути три сотні студентів і кадрових військових вступили в нерівний бій з московсько-більшовицьким військом, яке йшло на Київ, щоб придушити тільки що проголошену Українську Народну Республіку. День пам’яті полеглих у бою під Крутами це день подвигу та прикладу для майбутніх і нинішніх поколінь, він став символом боротьби за свободу і незалежність українського народу. Сьогоднішні захисники України своїм патріотизмом  і героїзмом гідно продовжують славетний  історичний подвиг  крутянців.


      До 99 річниці вшанування героїчного подвигу українського юнацтва і героїв сучасності, які загинули в боротьбі за суверенітет та територіальну цілісність держави в бібліотеці підготовлено історико-патріотичні читання «Згадаймо юність, що горіла в Крутах» та тематичну книжкову викладку «День пам’яті Героїв Крут».


      Користувачі бібліотеки переглянули відеоролик «Вшануймо пам'ять Героїв Крут», який демонструє вояків минулого і сучасних воїнів Збройних Сил України, які захищають нашу державу нині.

Немає коментарів:

Дописати коментар