суботу, 11 березня 2017 р.

Шевченкова криниця слова не міліє


      У літературі кожного народу є творці, імена яких оповиті невмирущою любов’ю та славою. Для українського народу таким духовним провідником є Тарас Шевченко – велетень духу, митець, непримиренний борець проти будь-якого гноблення.
Щороку, 9 березня вшановуємо пам'ять Великого Кобзаря.  На святі «Шевченкова криниця слова не міліє» разом з учнями 6-го класу знову і знову звернулися до пророчих сів Кобзаря. Лунала Шевченкова поезія, пісні. Про долю поета розповіла класний керівник О.Д.Ковтуцька.
 



 



     В сільській бібліотеці про видатного народного поета, геніального співця-новатора, основоположника нової української літератури та літературної мови, драматурга і фольклориста, одного з найвидатніших майстрів живопису та графіки Тараса Шевченка  можна детальніше дізнатися переглянувши книжкову виставку «Учітеся, брати мої, думайте, читайте…».
 В національний Шевченківський день користувачі бібліотеки долучилися до міжнародного флешмобу «Global Shevchenko»  і зачитали вірш «У казематі» (Мені однаково чи буду…).

 


    Тарас Шевченко залишив по собі величезну спадщину – літературну і живописну. Не дивно, що твори Кобзаря перекладені багатьма мовами світу.
    До дня народження Тараса Шевченка названо переможців-лауреатів  Національної премії України імені Тараса Шевченка  2017 року

 

Немає коментарів:

Дописати коментар