вівторок, 21 березня 2017 р.

Знову поезія кличе мене


      Сьогодні, 21 березня, відзначають Всесвітній день поезії. Свято встановлене 1999 року ухвалою 30-ої сесії ЮНЕСКО.
     Нині поезія стала  популярною. З нагоди Всесвітнього дня поезії в бібліотеці функціонує книжкова поличка «ПОЕЗІЯ - СЛОВО!..ПОЕЗІЯ - ПІСНЯ, ПОЕЗІЯ - ВІЛЬНА ДУША».  Світ відкрив для себе імена незрівнянного Вільяма Шекспіра, талановитого Вольтера, славетного Тараса Шевченка, генія пера Олександра Пушкіна, В.Симоненко, В.Стуса, Б.Олійника, П.Тичини, Л.Костенко … в поезіях яких звучать  вічні теми: кохання та зради, щастя і горя, дружби та ненависті, миру та війни, свободи та неволі, а також збірками авторів Тернопільщини.
      І напередодні Всесвітнього дня поезії незвичайний і щирий дарунок отримали поцінювачі поетичного слова  - збірку поезії Богдана Томса «Пригадай, як чекали нас зорі», за що вдячні авторові.
      Поезія – це спосіб відчуття,
      Манера мислення і логіка життя.
                               Богдан Томс
 
Ряд творів із цієї збірки, в силу їхнього мелодійного звучання, можна успішно покласти на музику.
 
 
 
 
 
      Запрошуємо всіх бажаючих у творчий політ поетичного слова та за бажанням продекламувати вірш свого улюбленого поета, як це зробили користувачі бібліотеки на поетичній годині  «Знову поезія кличе мене». Зачарували всіх вірші наших односельчанок Зеновії Мигаль та Людмили Осідак.










Друзі! Вітаю вас зі Всесвітнім Днем поезії. Нехай її бурхливе джерело наповнює ваші серця безмежною блакиттю, дарує натхнення, гарний настрій та легкі рими.

Немає коментарів:

Дописати коментар