неділю, 2 квітня 2017 р.

свято книги і читання



     Сьогодні - Міжнародний день дитячої книги.  Великий казкар  Ганс Крістіан Андерсен народився другого квітня. Ця дата обрана в якості Міжнародного дня книги для дітвори. 
       У березні  щорічно проводиться  Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Традиційно він стартує по всій Україні, напередодні Міжнародного дня дитячої книги.
Для кращого вивчення запитів та інтересів читачів проведено анкетування серед  учнів 3–4 класів. Проаналізувавши відповіді дітей стало відомо, що найбільший інтерес у читачів викликають казки українських та зарубіжних письменників,  книги пригодницького та фантастичного жанрів, оповідання про козаків, твори по шкільній програмі.
       Протягом тижня проводилась акція «Подаруй бібліотеці книгу», яка об’єднала небайдужих. Діти подарували книгозбірні свої вже прочитані книги. Неабиякий інтерес викликала виставка малюнків «Ілюстрація до казки» для учнів 1-4 класів.
 
 
Тиждень дитячої та  юнацької книги був дуже насиченим та цікавим,  веселим, гамірним, з конкурсами, загадками.
 Книжкова виставка «Чарівний книжковий світ» подарувала  знайомство з неосяжним світом цікавих книг.
Бліц-опитування «Твоя улюблена книга» розкрила літературні смаки читачів,  а на запитання: « Якою бачать бібліотеку майбутнього?» фантазії не було меж.
Багато позитивних емоцій глядачі отримали від казкового мультзалу : « Мудрі  та чарівні казки українського народу».
 
 
    
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


 
        Цікаво знати, що одне з британських видавництв оприлюднило рейтинг найпопулярніших у світі книжок за останні 50 років. На першому місці серед видань для дітей - "Гарі Поттер" письменниці  Джоан Роулінг. По всій планеті було продано 400 мільйонів книжок про пригоди маленького чарівника.
 
По-справжньому гарна книжка завжди має свого читача. Сьогодні юні читачі єдині в одному - у своїй любові до літератури. Насолоди Вам від читання!

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар