четвер, 27 квітня 2017 р.

Біль Чорнобиля з роками не зникає



         Чорнобиль… Чорний біль нашої землі. Скільки б не минуло років, все одно це слово полум’янітиме чорним вогнищем скорботи.
       26 квітня – сумна дата з нашої історії, яку знає вся планета. Це день, коли 31 рік тому сталася найбільша в історії людства техногенна аварія – вибух на четвертому реакторі Чорнобильської АЕС, що мав катастрофічні наслідки. В ліквідації наслідків аварії приймало участь більше як 600 тисяч чоловік. Україна вшановує пам'ять людей, які ціною власного життя захистили нас від радіаційної небезпеки, згадують всіх, хто опинився в Чорнобилі в ті страшні дні. Чорнобильська трагедія зруйнувала всі мрії і сподівання мирних жителів. Від аварії на ЧАЕС постраждали не лише українці, а й білоруси, росіяни, тому згадуючи події  31 річної давнини ми аналізуємо факти, щоб не допустити в майбутньому подібного.
  Користувачі бібліотеки ознайомилися з книжковою виставкою «Біль Чорнобиля з роками не зникає» та провели віртуальну екскурсію до національного музею «Чорнобиль» (http://chornobylmuseum.kiev.ua), численні матеріали в якому свідчать про героїчні дії ліквідаторів, які рятували Землю від страшного лиха, не шкодуючи свого здоров’я і навіть життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар