понеділок, 18 грудня 2017 р.

По Україні з краю в край іде Святий Миколай

 
 Святий Миколай Чудотворець – єпископ міста Мира (нині Туреччина), уславлений своїми чудесами та доброчинністю.  У цьому місті, на подвір’ї церкви, у якій колись служив  святий встановлено пам’ятник, де його зображено обступленим дітьми. Перед святом діти пишуть листи Святому Миколаю і кожна дитина з нетерпінням чекає на цей день. Бо Миколай - чудотворець піклується про  дітей, направляє їх на праведну дорогу. Він щороку приносить подарунки. Це улюблений святий українців – не тільки дітей, але й дорослих. На Миколая особливо опікуються сиротами та знедоленими дітьми.  Берімо за приклад добрі вчинки святого і, не забудьмо молитовно подякувати за його дарунки і ласки.

      Бібліотека теж отримала дарунок від Святого Миколая – річну підписку християнського дитячого журналу  «Зернятко», за що щиро вдячні парафіянам церкви Святого Миколая. Читачі нашої бібліотеки найчемніші – тож слухняно чекають гостинців. Про історію життя святого Миколая, Чудотворця мірлікійського, можна прочитати переглянувши  книжкову виставку «По Україні з краю в край іде Святий Миколай».
Від Миколая починають готуватися до Різдва. Запрошую разом, в бібліотеці,  згадати старі і вивчити нові колядки, щедрівки, віншування.
Я із святом Вас вітаю й віри в диво Вам бажаю!


Немає коментарів:

Дописати коментар