середу, 9 травня 2018 р.

Війна не має забуття


   
  8-9 травня вшановують День пам’яті та примирення і День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Немає нічого страхітливішого на світі, ніж війна. Найбільша війна в історії пройшла всіма українськими землями, руйнуючи все на своєму шляху. Десятки мільйонів загинули та залишилися без власних осель, а жахи про неї назавжди в нашій пам'яті.
Урок пам’яті  «Війна не має забуття»  про подвиг українського народу та його внесок у перемогу над нацизмом провели з учнями 5-8 класів. Класні керівники Перешлюга Л.Д. та Храплива А.П. наголосили дітям щодо вшанування пам’яті кожного, хто боровся з ворогом, а також усіх жертв війни.
Згадали наших односельчан, які загинули у роки війни, ветеранів, які померли вже у наш час та пригадали тих воїнів, які поховані у братській могилі у с. Личківці. Хвилиною мовчання і молитвою вшанували їх пам`ять.
Учні переглянули відео «Друга світова війна» та послухали пісню «Маки червоні».
Заступник директора з виховної роботи Бориско М.М. закликала усіх школярів взяти участь у акції “Маки пам'яті” з метою утвердження традиції застосування цього символу як знаку пам’яті про тих, хто загинув в усіх війнах минулого.
     Я ознайомила присутніх з книжковою виставкою «Твори українських письменників і поетів про війну», адже одну з найбільших трагедій нашого життя — Велику Вітчизняну війну — не зміг замовчати жоден письменник, особливо ті, хто був на фронті, чиє дитинство опалила війна. Найбільше про війну писали такі письменники, як О. Довженко, Ю. Збанацький, А. Малишко, П. Тичина, М. Рильський, О. Гончар, О. Коломієць, Л. Костенко, Гр. Тютюнник та інші.
Кожна Перемога це біль і сльози, за вбитими і скаліченими, зруйнованими людськими долями.
     Згадаймо сьогодні Героїв, смутком згадаймо своїм.
     Це потрібно не мертвим! Це потрібно - живим!






Немає коментарів:

Дописати коментар