пʼятницю, 27 квітня 2018 р.

Гірчить Чорнобиль крізь роки

        Аварія на Чорнобильській атомній станції, яка сталась 26 квітня 1986 року, змінила хід історії. Ця подія потрясла весь світ, змінила і зруйнувала тисячі життів та завдала болю Україні та її жителям. З того моменту пройшло 32 роки, а відлуння катастрофи відчутне й досі.
За цей час написано чимало творів на телеекрани вийшло десятки документальних кінокартин. В них намагались пояснити причини катастрофи, відтворити події того дня, з’ясувати хто винен, а також показати страшні наслідки вибуху. В художніх стрічках масштаб катастрофи  розкривається крізь історії життя звичайних людей, яких спіткала жорстока доля.  За офіційними повідомленнями, відразу після катастрофи загинула 31 людина, а 600 000 ліквідаторів, які брали участь у гасінні пожеж і розчищенні, отримали високі дози радіації.
      Годину пам’яті  «Гірчить Чорнобиль крізь роки» провели учні 7 -го класу (класний керівник А.П.Храплива). У хвилинні мовчання схилили голови перед усіма, хто ціною життя і здоров’я оплатив шанс на майбутнє для мільйонів. Учасники заходу переглянули  відео-матеріал про героїв-ліквідаторів, про  наслідки  аварії.
Серед тих,  хто приборкував смертоносний атом  були і наші односельчани. Сьогодні ми можемо щиро подякувати тим, хто поруч з нами:
     Бурштин Володимир Миколайович
     Ковальський Михайло Іванович
     Фрицький Іван Васильович
     Сторожук Василь Михайлович
     Страхоцький Василь Андрійович
       Я ознайомила присутніх з викладкою літератури  «Чорнобиль – трава полинова» та порекомендувала прочитати художні твори Л. Костенко, Б.Олійника,  Ю. Щербака, І. Драча, Є. Гуцала,  та інших про жахливу трагедію на Чорнобильській АЕС.
Пам’ятаймо, і робімо усе, щоб ніколи не падала на землю гірка зірка Полин…











           

Немає коментарів:

Дописати коментар