неділю, 15 квітня 2018 р.

Чарівна Квітка України



    Весняна Квітка, у серці якої жила Україна!
Днями  Квітці Цісик виповнилося б 65 років. Вона пішла від нас ще зовсім молодою. Унікальний тембр голосу, два повноцінні альбоми українських пісень, «оскароносний» саундтрек – і це ще далеко не весь спадок неймовірно талановитої американки українського походження. У її голос закохався весь світ.
Землю предків бачила лише раз у житті, у 1983-му, коли з мамою приїжджала до Львова. Але впродовж усього життя Україна жила в серці Квітки Цісик.
Квітка принципово не співала під фонограму чи у супроводі гучної музики, яка перебивала б вокал. Її пісні ішли з глибини серця – і через океани та тисячі кілометрів долітали до України. Співачки не стало у 1998-му - її молоде ще життя обірвав страшний недуг, проте вона жива у нашій пам'яті і у своїх піснях...
Музика Квітки – це завжди пробудження гордості та патріотизму за ту красу, яку має українська культура. Її  пісні продовжують зігрівати серця та душі українців у всьому світі.


Користувачі бібліотеки  підтримали пісенний день «Небесний голос Квітки Цісик» і ознайомилися з викладкою періодики «Чарівна Квітка України».

Немає коментарів:

Дописати коментар