вівторок, 24 квітня 2018 р.

День Книги

 

   «Книги подібні рікам, що тамують спрагу цілого світу - це джерела мудрості»

                                                                                      ( Повість минулих літ)


      23 квітня відзначили Всесвітній день книги і авторського права (World Book and Copyright Day).   У квітні 1995 р. Генеральна конференція ЮНЕСКО заснувала Всесвітній день книги і авторського права, який щорічно відзначається з 1996 року. Традиція святкування Дня книжки народилася у Каталонії, де 23 квітня на День Юрія традиційно дарували троянду за кожну куплену книжку. Сьогодні Всесвітній день книжки святкують у 190 країнах світу.
        Завдяки книзі ми отримуємо доступ не тільки до знань, а й до ідей, духовних і моральних цінностей, до розуміння краси і творчих досягнень людини. Носій інформації, основа освіти і творчості, книга дає можливість кожній культурі розповісти про себе, знайомить зі звичаями і традиціями різних народів. Книга – це вікно в світ культурного різноманіття, це міст, який з’єднує різні цивілізації в часі і просторі.
Відзначаючи Всесвітній день книги і авторського права, ми всі повинні особливу увагу приділити важливій ролі книги в збереженні і примноженні культури кожної держави. Адже книга – це найкращий помічник в наших спільних зусиллях із захисту і збагачення культурної спадщини людства. Тому щорічно число різних ініціатив і заходів, приурочених до цього Дня зростає, розширюється їх географія проведення. Серед найпопулярніших у багатьох країнах світу традиційно – це книжкові ярмарки і виставки, публічні читання творів світових класиків літератури і різні культурно-розважальні заходи.         
 В бібліотеці для Вас викладка нових надходжень літератури, бліц – опитування « Як до тебе прийшла книжка?»,  віртуальна мандрівка книжковими ярмарками.
                  
 


Немає коментарів:

Дописати коментар