четвер, 28 червня 2018 р.

Конституційні основи держави


     

28 червня українці відзначають велике державне свято День Конституції України. У 1996 році українські громадяни отримали Основний закон, який гарантував  їм права та свободи, наблизив Україну до країн з розвинутою демократією та остаточно закріпив незалежність нової європейської держави. Конституція набула чинності майже через п'ять років після того, як Україна заявила про свою незалежність. Саме в цей день, як вважає більшість українців, їхня країна справді стала незалежною. 
З моменту створення конституції вона була змінена кілька разів, але в 2014 році уряд вирішив повернутися назад до версії, створеної в 2004 році. Сьогодні уряд використовує і застосовує цю версію.
Однак не всі знають, що перша Конституція України була прийнята гетьманом Пилипом Орликом у 1910 році і вона на 90 років старша за Конституцію Америки. Це була перша у світі Конституція! Нам є чим пишатися!
В бібліотеці для Вас тематична викладка літератури «Конституційні основи держави» та історичний екскурс  «Перша в світі Конституція – українська» .




       Впевненості  усім нам у безхмарне конституційне майбутнє нашої  держави. Будьмо разом у побудові демократичного громадянського суспільства. Нехай це свято додасть нам наснаги і творчих здобутків в ім'я процвітання нашої незалежної Батьківщини. 
           З Днем Конституції!              Слава Україні!




Немає коментарів:

Дописати коментар