понеділок, 24 вересня 2018 р.

Джуринський водоспад

     Неподалік  села Нирків Тернопільскої області  ховається найзнаменитіший  водоспад казкової краси – Джуринський. Своєю назвою водний красень зобов`язаний однойменній річці Джурин.
     І ми з друзями, користувачами бібліотеки, учнями 8-го класу разом з класним керівником  А. П.Храпливою відправилися у дорогу, щоб на власні очі побачити цей мальовничий куточок.
Перше, що вразило в селі Нирків – це червона земля. А все через  такий  незвичайний колір камінних скель, які найбільше поширені в цій місцевості.
Саме від кольору землі й каміння пішла назва поселення Червоногород, яке було тут кілька століть тому, про що свідчать башні Червоногородського замку.
Коли прямуєш до водоспаду, ще здалеку починаєш чути шалений гуркіт води, а коли він несподівано виринає з-за дерев, просто перехоплює подих. Висота Джуринського водоспаду сягає 16 метрів. Він вважається найвищим рівнинним водоспадом України.
      У Джуринського водоспаду є відразу кілька версій щодо виникнення, цікаві легенди, але про це ви зможете прочитати самі, відвідавши бібліотеку. Навіть від простого милування красою червоно-бурої землі та камінням з чіткими гранями, по яких течуть прямовисні хвилі, – враження неймовірні. Неподалік водоспаду є красиві місця з маленькими та великими галявинами, де можна відпочити.
Мандруйте та пізнавайте свій рідний край!









Немає коментарів:

Дописати коментар