пʼятницю, 28 вересня 2018 р.

Золоті розсипи мудрості


         28 вересня відзначаємо 100 років від дня народження Василя Олександровича Сухомлинського – великого  педагога, мудрого учителя. У його палкому серці жила велика доброта та любов до всього світу. Він не лише навчав, а й прищеплював кожній дитині найкращі людські якості, виховував доброту, чуйність, людяність, патріотизм, любов до батьків, до людей і до рідної землі. Василь Олександрович Сухомлинський – багатогранна особистість. Ми знаємо  його не тільки як видатного педагога, вченого, а й як дитячого письменника.
    «Виховання без дружби з дитиною, без духовної спільності з нею можна порівняти з блуканням у сутінках», - вважав педагог і публіцист, автор півсотні монографій, 600 наукових статей та 1500 казок і оповідань Василь Сухомлинський. Він був прихильником гуманістичної педагогіки. Ці ідеї виклав у працях «Серце віддаю дітям» і «Батьківська педагогіка». Він писав: «Що було найголовнішим у моєму житті? Не роздумуючи, відповідаю: Любов до дітей», «Найбільшим щастям, розкішшю, насолодою для дитини, особливо для підлітка, юнака повинно бути спілкування з гарною книгою, читання, мислення».
        Сухомлинські читання в бібліотеці  провели разом з учнями 8-го класу, класним керівником А.П. Храпливою, шкільним бібліотекарем О.М.Конон. Враженнями про відвідування Павлиської ЗОШ І-ІІІ ст. – ліцею  імені В.О.Сухомлинського  поділилася з присутніми вчителька історії та географії Л.Б.Вітко.
Ознайомилися з висловлюваннями В. Сухомлинського, які актуальні й сьогодні, тематичною викладкою літератури «Серце віддаю дітям..», переглянули буктрейлер за творами В. Сухомлинського.

 




  













    «Ви живете серед людей. Кожен ваш вчинок, кожне ваше бажання позначаються на людях…робіть так, щоб людям , які оточують вас, було добре», - писав відомий український педагог і письменник В.Сухомлинський. Сільська бібліотека щиро вдячна користувачу нашої книгозбірні учениці 3-го класу Олесі Бориско за подаровану книгу:
Сухомлинський В.О. Майже чарівна розмова: Оповідання, казки – книга вчить маленьких читачів відрізняти гарні вчинки від недобрих, бути чемними, поважати старших, захищати менших.



Немає коментарів:

Дописати коментар