пʼятниця, 22 лютого 2019 р.

Свято рідної мови



    «Найбільше і найдорожче добро в кожного народу — це його мова. Ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподіванки, розум, досвід, почування».
                       Панас Мирний

  До відзначення Міжнародного дня рідної мови сільська бібліотека  приєдналася  до учнів Личковецької школи і взяла участь у Святі рідної мови «Мова – коштовний скарб народу», підготовлений  вчителем української мови та літератури Дроник О.  Учні 10 класу розповіли про історію свята і ще раз підкреслили красу і велич рідного слова. Дев`ятикласники розказали про ті поневіряння, яких зазнала на своєму шляху рідна мова. А якою неповторною і веселою була інсценізація української народної пісні «Несе Галя воду» у виконанні учнів 1 класу Ангелінки Бойко і Михайлика Ковтуцького. Як любити Україну і рідну мову прозвучало із уст малого українця – Віталіка Дзюбаса.
Учасники свята мали змогу переглянути тематичну викладку літератури «О, рідна мовонько, о мово! В тобі від Бога кожне слово!».

                Нам з вами належить відроджувати велич і багатство солов’їної, плекати рідне слово щодня і повсякчас, бо мова – це найкращий дар, що людина отримала від Бога.
       Українці, бережімо рідну мову, любімо її, шануймо її, зберігаймо заради нашого майбутнього, як це робили наші славні предки, бо без мови немає нас, немає України.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар