неділю, 20 жовтня 2019 р.

Казкові чари Зірки Мензатюк


       Зі́рка Заха́ріївна Мензатю́к ( 21 жовтня 1954, c. Мамаївці, Кіцманський район, Чернівецька область). Сучасна українська письменниця, авторка понад п’ятнадцяти книжок для дітей та підлітків, талановитий журналіст і володарка низки престижних літературних премій. Перш за все автор прославилася завдяки яскравим і захоплюючим дитячим книгам, наповненим веселими пригодами, чарівними персонажами і істинно українськими мотивами. В цілому творчість Зірки Мензатюк має яскраво виражений національний мотив. Автор відноситься до тих сучасних письменників, які в своїх творах активно розвивають рідну мову і культуру.
Вам безперечно варто прочитати книги Зірки Мензатюк, якщо ви небайдужі до долі сучасної української літератури, а також просто хочете порадувати дитину цікавими казками і віршами на українській мові.
    На думку Зірки Мензатюк, «немає тем, які для дитини будуть недоступними чи заскладними для розуміння. Є складні форми їх подачі. (…) Дитяча література повинна готувати малюка до майбутнього, до дорослого життя. І робити це просто й грайливо. Дитину треба навчити не лише читати та писати, а й будувати стосунки, долати труднощі та невдачі, вміти бути щасливою…».

















В бібліотеці для Вас знайомство з оглядом книжок «Казкові чари Зірки Мензатюк».
 


 За фото вдячна читачеві бібліотеки  Аліні Ільчишин.



Немає коментарів:

Дописати коментар