пʼятницю, 8 листопада 2019 р.

Рідна мова моя українська


             9 листопада святкуємо  День української писемності та мови. А також вшановує пам'ять Преподобного Нестора-Літописця – славнозвісного Літописця Києво-Печерської лаври, послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія.
Українська мова – одна з наймилозвучніших мов світу. 1934 року в Парижі на лінгвістичному конгресі провідні фахівці визнали українську мову третьою з-поміж усіх мов (після французької та фарсі) за мелодійністю, лексичним і фразеологічним багатством, величезними словотвірними можливостями, синтаксичною гнучкістю. На аналогічному форумі мовознавців у Швейцарії, де головними критеріями оцінки були евфонічна система мови, її мелодійність і милозвучність, українську мову було названо другою після італійської.
Сьогодні, 8 листопада, всі охочі  долучилися до написання 19-го Всеукраїнського диктанту єдності на Українському радіо. Текст диктанту читав відомий мовознавець, автор підручників і посібників з української мови та літератури Олександр Авраменко.

Він складає текст диктанту останні 13 років.  Цього року автор вніс у текст кілька елементів на перевірку нової редакції чинного правопису.
Також цього року вперше диктант можна буде перевірити вже через 15 хвилин після його написання.
Ми теж приєдналися до написання, щоб  з'ясувати наскільки добре  знаємо рідну  мову.
В бібліотеці розгорнуто викладку літератури «Рідна мова моя українська».



 Фонд бібліотеки поповнився новими книгами Олександра  Авраменка — автора  унікальних самовчителів «100 експрес-уроків української», які в доступній формі навчають норм української мови. Подорож цими посібниками буде для вас легкою, цікавою й навіть веселою.


Немає коментарів:

Дописати коментар