неділю, 2 серпня 2015 р.

Андрей Шептицький - духовний будівничий української нації

 

29 липня минуло 150 років від дня народження релігійного, громадського та політичного діяча минулого століття митрополита Української греко – католицької церкви  Андрея Шептицького. Усі ми знаємо цю видатну постать – єпископ Української греко- католицької церкви, митрополит Галицький та архієпископ Львівський-предстоятель УГКЦ. Належить до знатного галицького роду Шептицьких.
Митрополит Андрей Шептицький понад сорок років очолював Церкву, гуртував українську спільноту в період  двох світових  воєн. Він пережив сім режимів: австрійський, російський, український, польський, радянський, нацистський і знову радянський.  У віці 36 років став Главою УГКЦ.  Він здобув три докторати: з права,з богослов’я, та історії.  Уявіть собі, які Господь дав здібності цій людині. Все життя великого сподвижника, видатного мецената і покровителя знедолених минуло у молитві. Сьогодні, у важкий для України час, треба частіше звертатися до мудрого та розсудливого слова митрополита Андрея, аби зберегти і розбудувати вільну і справедливу державу.
 Користувачі бібліотеки переглянули відеопослання Глави УГКЦ  блаженнійшого  Святослава на Рік митрополита Андрея Шептицького « Що радить нам Митрополит Шептицький в умовах війни?»  На прощі у Зарваниці глава УГКЦ  блаженнійший  Святослав оголосив про початок беатефікації Митрополита Андрея.
          Ближче ознайомитися із цією могутньою постаттю  та її діяннями Вам допоможе виставка- роздум «Андрей Шептицький- духовний будівничий української нації».
     Молодші користувачі бібліотеки переглянули мультфільм « Андрей Шептицький. Світло любові".
                          
              На завершення години духовності із уст читачок бібліотеки Цітулець Діани і Ващишин Христини линула молитва Андрея Шептицького «За Україну і український нарід".



 

Немає коментарів:

Дописати коментар