неділю, 8 листопада 2015 р.

ПІД ПОКРОВОМ ТВОЇМ, БОГОРОДИЦЕ


      Осінь. Пора радості та смутку, пора спокою і тривог, найбагатша, найщедріша пора. Можливо, саме тому так багато свят на честь Богородиці саме восени. І одне з найбільших свят – Свята Покрова. І День захисника Вітчизни вперше відзначила країна 14 жовтня, на Покрову. Цей день ще також вважається датою створення Української Повстанської Армії, здавна і є святом українського козацтва. Відтак обраний не випадково, а виходячи з історичної традиції вшанування українського війська на Покрову. Це свято справді  народне. Наша армія, за останні півтора року пройшла складний шлях за час протистояння російській агресії, військо зміцніло в десятки разів і кількісно і якісно.
  Саме на Покрову, під час святкового концерту « Під Покровом Твоїм, Богородице» запросили наших героїв – воїнів односельчан, які повернулися з зони АТО, щоб сказати їм найщиріші слова вдячності за відвагу, мужність та героїзм. Зал стоячи, гарячими оплесками, запашним короваєм вітав:
Квоку Віталія Івановича
Гриців Михайла Івановича
Галущака Петра Івановича
Смаглюка Олександра Миколайовича
Кришталовича Миколу Мироновича

  Також вітання линули нашим односельчанам, які захищають східні кордони нашої держави:
Тахновському Михайлу Анатолійовичу
Пласконь Івану Васильовичу
Осарчуку Олегу Павловичу
Кизимі Михайлу Володимировичу
Шамарі Михайлу Дмитровичу



 
Ми бажаємо Вам щастя й здоров’я, перемоги в безглуздій війні, хай збуваються мрії, покинуть тривоги. Хай завжди буде мир на землі!
   Голова Личковецької  сільської ради Дуда Степан Миколайович привітав бійців, висловив глибоку вдячність та шану землякам, які відважно захищають державу. Отець Андрій та отець Олег поблагослови та  освятили ікони, які подарували захисникам.
    Хвилиною мовчання вшанували всіх солдатів, які загинули в зоні АТО, захищаючи нас, і які назавжди в нашій пам’яті залишаться героями.
     В концертній програмі взяли участь вокальні жіночі ансамблі ( М.Киличава, О. Дроник, М.Мигаль, М. Каламін, О.Люба, М.Глушко), (М.Палюх, М.Бориско, С.Старенька, М. Пласконь, М.Огородник, І.Мигаль),  Повстанські, козацькі пісні лунали у виконанні отця Андрія, А.Малковича, А. Зайця, А.Москалика, П.Хом’яка,С. Перешлюги. Звучали авторські поезії у виконанні Л.Осідак, М.Глушко. Полюбилися глядачам виступи танцювальних колективів Личковецького будинку культури під керівництвом Т.Дмитрик.




 
  І на завершення  святкового дійства прозвучала пісня – побажання « Хай щастить» у виконанні отця Андрія та С. Перешлюги.

   У фойє розгорнуто літературно – мистецьку виставку « Під покровом Твоїм, Богородице»,

 


Немає коментарів:

Дописати коментар