середу, 25 листопада 2015 р.

ДЕНЬ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ



                             День Гідності та Свободи
У 2013-2014 рр. в Україні відбулася безпрецедентна подія. Народ повстав проти свавілля корумпованої влади.
    Ми – не раби і ніколи ними не будемо, ми за гідність, нас не можна вбивати, обкрадати та обманювати, ми єдина нація, наш шлях до європейських цінностей – такими були гасла Революції Гідності. Акції на підтримку євроінтеграції розпочалися на столичному Майдані незалежності, тому акцію назвали – Євромайдан.  Торік Президент України Петро Порошенко підписав указ про встановлення Дня Гідності та Свободи, щоб віддати належну шану патріотизму і мужності громадян, які восени 2004р. та в листопаді 2013 -  лютому 2014р. постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини та громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору. Саме 21 листопада 2013 р. був перший вихід активістів на майдан Незалежності, який і передував наступним трагічним подіям.
   Цього року День Гідності та Свободи відзначається під гаслом: «Вільні творять майбутнє!»
    В пам'ять про Революцію Гідності в бібліотеці розкрито тематичну виставку « Проведіть серця через Майдан», з користувачами бібліотеки переглянули документальні фільми, читали і слухали поезію і пісні  Майдану. Хвилиною мовчання вшанували Героїв Небесної Сотні та всіх загиблих на сході країни, запалили свічку Пам’яті.

 




      Україна вже заплатила високу ціну і продовжує платити у війні на Донбасі за те, що вибрала свободу. Тож пам’ятаймо тих, хто пожертвував за неї найдорожчим – життям, і робімо все, щоб їхня жертва не була даремною.

             Слава Україні!  Героям  слава!

Немає коментарів:

Дописати коментар