понеділок, 1 лютого 2016 р.

Українська Вікіпедія. Цікаво знати.


 
Вікіпедія входить до пятірки лідерів інформаційних сайтів енциклопедично-довідкового характеру. Перевага та прогресивність Вікіпедії полягає ще й в тому, що користувачі можуть дописувати статі рідною мовою, редагувати та доповнювати їх у любий момент. Нині сайт має понад 38 млн. статей. Заснували Вікіпедію американці  Ларрі Сенгер та Джиммі Вейлз 15 років тому, а 30 січня  2004 р. створено першу статтю української Вікіпедії – Атом.  Зараз український сегмент займає 16 місце серед усіх мовних розділів та третє серед вікіпедій слов’янськими мовами. Вікіпедія є шостим за популярністю веб-сайтом у світі. Тих, хто пише статі до Вікіпедії називають вікіпедистами.          
 У 2014 році найкращим з них став українець, герой Небесної Сотні Ігор Костенко(www. nebesnasotnya.in.ua). Це звання засновник сайту присвоїв йому посмертно, за два з половиною роки хлопець написав понад 280 статей та зробив 1600 правок. Причина успіху Вікіпедії серед користувачів проста – тут за знання не потрібно платити, до того ж на сайті немає реклами. В Україні Вікіпедія є дуже популярною. За 12 років існування українська Вікіпедія подолала рубіж у 600 тисяч статей.
   Долучайтесь до наповнення українського сегменту Вікіпедії. Нехай у світі буде більше якісної і правдивої інформації про Україну.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар