неділю, 5 червня 2016 р.

Інформація від бібліотеки


     І знову хочу нагадати, що в ефірі Українського радіо триває спецпроект Українського Радіо «Авторські читання». Це є добра нагода для бібліоманів ознайомитися з новими книгами, ще й голосом самих авторів, особливо коли книги ( поки що) немає ні в бібліотеці, ні у друзів.
    Прозвучала повість відомої української письменниці Зірки Мензатюк «Як я руйнувала імперію». У ній ідеться про розпад СРСР. Оповідь ведеться від імені тринадцятилітньої київської школярки Яринки. Саме вона та її друзі стають очевидцями, як руйнується та падає надімперія-молох.
 

Тільки-но книжка вийшла друком, як відразу спричинила гостру полеміку, зокрема, у медійному просторі. Нині проблема радянського минулого в українському суспільстві особливо на часі.                   
 
Нині в ефірі звучить нова частина циклу «Авторські читання» - повість Богдана Жолдака «УКРИ» - це суцільний "екшн", заснований на реальних подіях російсько-української гібридної війни, в якій сучасні українці, подібно до героїв "Енеїди", відчайдушно жартують зі смертю, захищаючи свою землю і честь.
Для читачів майже всіх поколінь.
Слухайте по буднях о 22.10. на Першому каналі Українського Радіо. Можна слухати онлайн або скористатися архівом укррадіо.  То ж в бібліотеку і разом прослухаємо.

                       

 

Немає коментарів:

Дописати коментар