неділю, 28 серпня 2016 р.

До всіх народів і до всіх віків


 Зовем Мойсеєм і Каменярем,
 Титаном праці, Університетом,
  Любов його – негаснучим вогнем.
  Він був від Бога генієм, Поетом-
   Се значить слова правди сівачем,
    Що ізмарагдом стало і стилетом.

У ці дні вшановують  160-літній ювілей  Івана Франка. 2016 рік проголошено в Україні Роком Івана Франка. Недарма кажуть,  що пророки з’являються у найскладніші часи випробувань, аби донести  через слова ті істини, без яких нація не може існувати. Іван Франко один із українських пророків, котрий своїм словом зберіг національне буття українців і надав йому сили. Першим в історії вітчизняної політичної думки обґрунтував ідеал національної самостійності, а відтак іще за життя здобув титули  «великого Каменяра» та «українського Мойсея», - Франко й сьогодні продовжує дивувати та надихати, будити думку та спрямовувати до дії. Франко у своїх працях висловив багато думок, які нам і сьогодні потрібно знати, читати, вивчати.  
           Франко писав: «Ми мусимо навчитися чути себе українцями – не галицькими, не буковинськими, а українцями без соціальних кордонів».
           Бібліотека презентувала виставку книжок українського Каменяра, друкованих творів про його життя і творчість «До всіх народів і до всіх віків».
Користувачі бібліотеки переглядали відеоролик « Обличчя української історії. Іван Франко». Молодь  зацікавилася Інтернет  - проектом « Франко: наживо/FRANKO: LIVE».

Немає коментарів:

Дописати коментар