вівторок, 21 листопада 2017 р.

День Гідності та Свободи


       Сьогодні, 21 листопада, українці відзначають одне з нових, але знакових свят в історії України - День Гідності та Свободи.  Чотири роки тому, увечері 21 листопада, на майдані Незалежності почали збиратися учасники мітингу, незабаром їх було вже 1500, а 24 листопада – понад 100 тисяч прихильників євроінтеграції. Протест швидко став масовим, зокрема, через кривавий і жорстокий розгін студентів вночі 30 листопада 2013-го. Вже за кілька днів в центрі Києва люди облаштували наметове містечко, яке влада кілька разів намагалася розігнати силою. Закінчилася Революція гідності, як згодом назвуть ці події, втечею Януковича та розстрілом Небесної сотні. Кривавою стала ніч на 30 листопада. Тоді для розгону майданівців злочинна влада застосувала силу. І це був тільки початок. Протести перетворилися з проєвропейських на антиурядові та стали значно масштабнішими. 18-20 лютого – пік Революції гідності. Відбулися криваві сутички в центрі Києва, підпалено Будинок профспілок та вбито багатьох євромайданівців, які стали героями Небесної  сотні. 
      У загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів с. Личківці Гусятинського району учні 8 класу з класним керівником Міходуєм І.В. та педагогом-організатором Храпливою А.П. підготували виховний захід «Україна – країна нескорених!».
Школярі згадували події Майдану, декламували вірші про рідну Україну, загиблих героїв та вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання.
Учитель історії Вітко Л.Б. розповіла присутнім про події восени 2004 р. та у листопаді 2013 - лютому 2014 роках, побажала всім не втрачати людську гідність та вірити у щасливе майбутнє нашого народу.
 На  вшанування пам’яті Героїв Революції гідності та відзначення  День Гідності і Свободи  оформлено книжкову виставку. 



        Щиро вітаю Вас зі святом – Днем Гідності та Свободи!

Немає коментарів:

Дописати коментар