четвер, 20 лютого 2020 р.

Вони тримають небо



    20 лютого – День Героїв Небесної Сотні. Шості роковини розстрілів на Майдані. 18-21 лютого 2014 року назавжди закарбується у пам'яті українців. Саме у ці дні розпочалися найбільші жахіття Революції Гідності. Сотні тисяч людей стояли на Майдані протягом 3 місяців холодної зими, заради незалежності і свободи, за вільну людину у вільній країні. Кілька тисяч Героїв, які втримали тоді Майдан від остаточної зачистки, зробили справжній подвиг, про який ми ніколи не забудемо. Світла пам'ять усім, хто поклав свої життя заради майбутнього України.
Бібліотека приєдналася до уч.7 кл. Личковецької  ЗОШ для  вшанування  подвигу Героїв Небесної Сотні й усіх борців, які віддали своє життя за незалежність України. На уроці пам’яті «Вони тримають небо»  учитель історії Гулевич М.І. нагадала усім присутнім про сумні події на Майдані, які ми не маємо права забути. Зі сцени лунали слова подяки загиблим героям, школярі закликали будувати нову Україну, бути готовими захищати рідну землю. Звучали пісні «Ангели Майдану», «Небесна Сотня», «Плакала калина» у виконанні дівчат.
    Хвилиною мовчання усі присутні вшанували пам`ять загиблих героїв.
Захід завершився спільною молитвою за мир і спокій в Україні. Хай пам'ять про всіх невинно убитих згуртує нас живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на рідній землі. Присутні знайомилися з книжковою виставкою «У пам’яті народній».
                 СЛАВА УКРАЇНІ!                 ГЕРОЯМ СЛАВА!







Немає коментарів:

Дописати коментар