середу, 18 травня 2016 р.

Вклонімось матері до ніг


         Для українців образ матері триєдиний: любов до рідної неньки переросла у глибоку пошану до Матері Божої, яка завжди була покровителькою українців та невгасиму палку любов  до матері -  України. Впродовж  віків українська мати, попри всі страждання, зуміла передати своїм дітям любов до всього рідного.
Мати. Найрідніша і наймиліша, вона з народження огортає нас ніжністю, ласкою і теплом. Вона підставляє свої крила дітям – малим і вже дорослим, коли у них виникають життєві труднощі, зустрічає своєю посмішкою з далеких доріг, пригортаючи нас до люблячого серця. Їй, берегині родинного вогнища, присвятили свій виступ учасники  святкового концерту Личковецького будинку культури.
Розпочалося святкове дійство з благословення отця Олега, церква Святої Покрови с. Трибухівці  та отця Андрія, церква Святого Миколая с. Личківці. Діти з натхненням розповідали вірші, співали пісень для своїх найрідніших. Багато чудових слів,  щедрість побажань лунало в адрес дорогих матусь. Зачаровували пісні у виконанні дитячого і жіночого ансамблів. Вразили пісні виконані мовою жестів Олесею Струтинською.
Стоячи аплодували пароху  отцю Андрію  за пісенні благословення  для усіх присутніх. Заворожували вальсом, українським танцем учасники танцювального колективу під керівництвом Світлани Фірман та Тетяни Дмитрик. Грою на бандурі,  саксафоні, синтезаторі полонили глядачів  Марія Шовдра, Оксана Лещук, Юля Вовк, Андрій Град, Петро Сасанчин, Ігор Сирник, Андрій Бориско. Для найдорожчих, наймиліших, найщедріших, найрідніших матусь звучали пісні – дарунки від Насті Мацко, Богдана Перешлюги, Андрія Пащенка, Ірини Оліяр, Оксани Малкович,  Ірини Мигаль, Алінки та Олесі Ільчишин, Віки Чупак, Марії Башуцької, Уляни та Аліни Кіт, Діани Палюх, Віти Футрик та Наталі Ласюти.
І сьогодні за кожним українським воїном стоїть жінка – мати. Схиляємо голови перед мужністю матерів героїв. Нині незалежність України обороняють їхні сини та онуки. Авторські вірші про приклад материнської любові та вірності лунали у виконанні Людмили та Андрія Осідак.
Ведучими свята були Марійка Град та Діана Цітулець.
 



 


 
В фойє будинку культури розгорнуто виставку творчих робіт вихованців художньої студії під керівництвом  Наталії Семак.
 



І відкладіть всі справи, привітайте неньку, вклоніться їй низенько, попросіть вибачення і просто пригорніться до її великого всепробачаючого серця.

Немає коментарів:

Дописати коментар