понеділок, 9 травня 2016 р.

Війна і Перемога. Біль і пам'ять


      Вже другий рік поспіль  Україніа відзначає День пам’яті та примирення. Таким чином, Україна розпочала нову традицію святкування 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення. Внесок України у Перемогу неоціненний.
   Гасло пам'ятних заходів – "1939-1945. Пам'ятаємо. Перемагаємо". Новим символом з 2014 року є квітка маку. Дизайн маку розроблено за ініціативи Українського інституту національної пам'яті та Національної телекомпанії України. Автором символу є харківський дизайнер Сергій Мішакін. Графічне зображення є своєрідною алюзією: з одного боку воно уособлює квітку маку, з іншого – кривавий слід від кулі.
  До Дня пам’яті та примирення і 71-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в бібліотеці розгорнуто тематичну викладку літератури «Війна і Перемога. Біль і пам'ять»


     Користувачі бібліотеки ознайомилися з презентацією популяризаційно-просвітницького сайту "Українська Друга світова 1939 - 1945", де опубліковані приголомшливі дані про наслідки другої світової війни, ролика "Зроби мак пам'яті" та віртуальною виставкою «Війна не робить винятків. Жіночі історії Другої світової» Українського інституту національної пам'яті  про долі жінок у буремні воєнні роки, тих хто боровся, чекав, опікувався родиною.

Немає коментарів:

Дописати коментар