четвер, 8 вересня 2016 р.

Читаючи минуле, пишемо майбутнє

        ЮНЕСКО 50 років тому (1966) офіційно проголосила 8 вересня Міжнародним Днем грамотності. Цього року цей день проходить під девізом: "Читаючи минуле, пишемо майбутнє". На щастя освічених людей з кожним роком  стає все більше і більше, але в світі існує велика армія тих, хто ніколи не сидів за партою, не тримав у руках ручку, книгу не бачив.
 Грамотність є абсолютно необхідною умовою соціального росту, розвитку людини.Упевнена, що ви добре знаєте і розумієте, щоб бути успішним і потрібним в житті треба вчитись, удосконалювати свою грамотність щодня.
          В Міжнародний День грамотності завітала до учнів 2-го,3-го, 4-го класів, адже вони опановують ази читання, писання, мислення разом з своїми наставниками. Провели експрес-опитування "А як Ти розумієш слово " грамотність"? Це освіченість, вміння читати, писати, критично мислити й аналізувати інформацію. Об'єднує всі ці визначення, безсумнівно, читання. Чим більше ти читаєш, тим краще розумієш навколишній світ, тим грамотніше ти пишеш. Тож почитай книгу замість того, щоб сидіти в соцмережах, поділися з друзями прочитаним.



І запитання- роздум для усіх бажаючих:
                                             "Чи вважаєте Ви себе грамотною людиною?"

Немає коментарів:

Дописати коментар