середу, 28 червня 2017 р.

Основний Закон держави. Знай і поважай

                  28 червня 1996 Верховна Рада України прийняла нову Конституцію України - першу Конституцію незалежної української держави. Прийняття Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність.
Ухвалення Конституції стало найважливішим кроком у забезпеченні прав людини і громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені. Конституція 1996 року, з деякими змінами і доповненнями, діє в країні і в даний час. З того часу в Конституцію України зміни вносились 6 разів.
       Що цікаво, 28 червня – День Конституції України – є єдиним державним святом, яке закріплене в самій Конституції України:
Стаття 161. День прийняття Конституції  України є державним святом — Днем Конституції України.
      22 серпня 2011 року в Києві була презентована перша мініатюрна Конституція України. Автори ідеї пояснили, що задум такого проекту в тому, аби привернути більше уваги громадян до законодавства.
Мініатюрна рукописна книжечка "Конституція України", розміром 2х3 сантиметри, включає 160 рукописних сторінок, літери висотою не більше 1 міліметра, текст книги написаний індійською тушшю. Сама ж мініатюра виконана зі спеціального  тонкого паперу.
      Міні-Конституція знаходиться в чохлі з зображенням герба. На створення мініатюри було витрачено близько 2 місяців. Мініатюра була передана в Музей книги і друкарства.



   В бібліотеці з нагоди Дня Конституції  оформлено книжкову виставку   «Основний Закон держави. Знай і поважай».
   


Щастя багато не буває…

     А чи знаєте Ви, що відносно «молоде» свято, але таке радісне - Міжнародний день щастя (відзначається 20 березня) було засновано  28 червня 2012 року ООН для того, щоб підтримати ідею про те, що прагнення до щастя  є невід’ємним бажанням кожної людини на планеті.
Кожна людина, що йде життям з усіма своїми радощами й турботами, обов’язково отримує своє неповторне велике щастя. 

 Будьмо ЩАСЛИВІ!!!


Немає коментарів:

Дописати коментар