пʼятницю, 23 червня 2017 р.

Війна відгриміла, та пам'ять жива

                         
22 червня  День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.
 Щорічно  відзначається день пам’яті українців, загиблих у часи Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років. Складно уявити, але страшні події позбавили життя мільйони українців, увірвалися горем і болем  в кожну українську домівку,  пройшли через серця і  долі наших співвітчизників.
Згідно з указом Президента України від 17 листопада 2000 року, день встановлено з метою: «…всенародного вшанування пам’яті синів і дочок українського народу, полеглих під час Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, їх подвигу та жертовності … на підтримку ініціативи громадських організацій ветеранів війни, праці, Збройних Сил і жертв нацистських переслідувань…».
 Велика Вітчизняна війна тривала з 22 червня 1941 року до 8 травня 1945 року. Вона стала важливою складовою Другої світової війни.
 Сьогодні, потерпаючи від кривавої військової агресії на сході країни, ми особливо гостро усвідомлюємо ціну свободи, миру та безпеки. Кращі сини і доньки українського народу знову, зі зброєю в руках, захищають наші кордони, нашу свободу, наш власний демократичний вибір.
 З нагоди відзначення Дня скорботи і вшанування пам`яті жертв війни в Україні у бібліотеці  діє виставка-пам`ять „ Війна відгриміла, та пам'ять жива”.













Пам’ятаємо. Вічна пам'ять загиблим.
Честь і слава живим героям!


Немає коментарів:

Дописати коментар