четвер, 22 лютого 2018 р.

Лунай, величне наше слово

               У Міжнародний день рідної мови сільська бібліотека приєдналася до педагогічного та учнівського колективу Личковецької школи, де щиро вітали поетів рідного краю – Любов Євгенівну Печінку та Миколу Михайловича Супінку.
          Цю зустріч було організовано вчителем української мови та літератури Пагут М.Я.
«Вивчайте, любіть свою мову, як світлу Вітчизну любіть!» - під таким закликом, узятим із поезії В. Сосюри, проходило свято. Бо чого ж ми варті у світі без рідної мови та українського слова?
Усі присутні мали можливість почути вірші поетів  Л.Є. Печінки та М.М. Супінки. У кожному їхньому творі зібраний життєвий досвід, бачення світу та майбутнього. Поети зігріли нас любов`ю до рідного краю, культури, поділилися добрими життєвими порадами.
            Учні нашої школи теж підготували подарунок для гостей. П`ятикласники не забули згадати співачку досвітніх огнів – Лесю Українку, день народження якої скоро будемо відзначати. Учні-старшокласники читали свої улюблені поетичні твори різних авторів, демонструючи любов до рідного краю, слова, як неоціненного духовного багатства, у якому народ живе, передає з покоління в покоління свою мудрість і славу, культуру і традиції. Нам із вами належить відроджувати велич і багатство солов’їної, плекати рідне слово щодня і повсякчас.
Заключним акордом була пісня «Ми ніколи не зрічемося рідної мови…», виконана ансамблем «Співаночки». ( відео див. блог Личковецька школа)
            Зустріч залишила в наших серцях тепло і радість від спілкування і бажання ознайомитися з поетичними доробками авторів. І, як писала Леся Українка: « Слово , моя ти єдиная зброя…», адже сьогодні слово – це потужна зброя. Вчитайтеся в поезію авторів і ви це зрозумієте.
Закінчу свій допис словами-побажаннями, словами автора пані Любові:
Пишіть, якщо Господь перо Вам дав..
Від усіх користувачів бібліотеки щиро  вдячна авторам за подаровані збірки.

Директор школи Шовдра Є.В. щиро подякувала поетам Печінці Л.Є. та Супінці М.М. за цікаву зустріч.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар