середу, 10 травня 2017 р.

Перемога єднає покоління

        
          У день скорботи – свічку запаліть,
         Згадайте тих, хто не вернувся з бою,
          Їм слів не треба. Просто помовчіть…
           Хай буде Вічна пам'ять вам, Герої!                                        Ліна Костенко

 
                          
    8 травня в Україні відзначають День пам’яті та примирення, 9 травня ми  відзначаємо 72-у річницю Перемоги над фашизмом у Європі присвячені пам’яті жертв Другої світової війни 1939-1945 рр. . Цього дня ми згадуємо сторінки минулого, щоб ще раз усвідомити, кому зобов’язані мирним небом над головою. День Перемоги відлунює радістю і печалю, адже на полях Другої світової війни Україна втратила більше семи мільйонів своїх синів і дочок. Герої, які полягли на полях битв, а також сотні тисяч мирного населення, не побачили сонця, рідної землі, Перемоги. Уже, на жаль, немає і багатьох тих, хто, виборовши свободу і мир, повернулися на післявоєнну землю та відбудовували зруйновані міста і села. Вічна їм слава!  Шанобливе ставлення до пам’яті про перемогу над нацизмом у Другій світовій війні, ветеранів війни, українського визвольного руху та жертв нацизму є священним обов’язком держави та громадян України.
Символом вшанування пам’яті жертв Другої світової війни є червоний мак. Ця квітка – пам’ятний знак жертв усіх військових і громадянських конфліктів, а також відображення кривавого сліду від пострілу.
     Україна переживає важкі часи. Та віримо – ми переможемо! Нарешті наведемо лад і у країні запанує мир і спокій.
     Героїчний приклад наших батьків і дідів мусить надихати нас на захист нашої держави.     Нинішня дата – це не лише данина історичній пам‘яті визволителів людства від фашистської чуми, а й час для глибоких роздумів про наше сьогодення - забезпечення миру, збереження єдності українського народу, незалежності і державного суверенітету. Бажаємо всім  миру, щастя, добра, твердої волі і віри в Перемогу!

До Дня пам’яті та примирення та Дня Перемоги в бібліотеці оформлено тематичну виставку «Перемога єднає покоління», користувачі бібліотеки зачитували « Вірші написані в окопі».

Немає коментарів:

Дописати коментар