суботу, 20 травня 2017 р.

День Європи в Україні

       

 День Європи в Україні відзначають у третю суботу кожного травня. Вперше заходи, присвячені цьому дню, проводилися в 2003 році.
 Намагаючись інтегруватися в європейське співтовариство, Україна і почала відзначати День Європи. В Україні свято сприймається як спосіб приєднання до тих цінностей, які дотримуються в ЄС.
      Саме за європейський вибір України та європейські цінності стояв Євромайдан  і гинула Небесна Сотня. Після Революції Гідності, Європейський стратегічний курс  став цивілізаційним вибором всього українського народу. Першим кроком до цієї європейської мрії українців стало підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. А 6 квітня 2017 року Європейський парламент більшістю голосів ухвалив історичне рішення  про надання безвізового режиму для громадян України.
Цікаво знати, що на правому березі річки Тиса на Закарпатті знаходиться  двометровий геодезичний знак, який символізує географічний центр Європи.
        До відзначення Дня Європи оформлено тематичну поличку «День Європи в Україні», на якій розміщено цікаві матеріали про європейські країни.  Користувачі бібліотеки  мають нагоду долучитись до спільних цінностей, спільної історії всіх націй та народностей континенту, ознайомитися з цікавою багатожанровою літературою країн Європи.


Немає коментарів:

Дописати коментар