четвер, 18 травня 2017 р.

Оберіг мого народу - вишиванка

            Сьогодні Україна відзначає неофіційне свято, присвячене традиційному національному вбранню - вишиванці. День вишиванки був заснований в 2007 році і відтоді щорічно відзначається в третій четвер травня. Цього дня ми шануємо наш національний оберіг - прекрасну українську вишиванку. Вона зберігає споконвічні традиції нашого народу та об'єднує українців - від заходу до сходу.  Вишиванка вважається оберегом від усього лихого, що маже статися в людському житті, вона є символом краси та міцного здоров’я, а також щасливої долі. Вишиванка  символізує і родинну пам’ять, вірність та любов у сім’ї.
       Вона настільки сильно увійшла до життя української людини, що в нашій країні влаштовуєтеся навіть спеціальне свято – день вишиванки:








     З давніх-давен в Україні вміли вишивати у всіх регіонах, і кожна область володіла своїми унікальними техніками вишивання. Разом з користувачами бібліотеки розглянули зразки вишивок регіонів України, спробували розгадати, які головні риси у вишиванні відрізняли кожну область.


Нехай наш національний одяг надихає нас на нові перемоги!
Вітаю всіх з Днем вишиванки!



Немає коментарів:

Дописати коментар